De bedste måder at forebygge Hæmorider

Mindlessly rulle gennem din telefon er en fantastisk måde at fordrive tiden på toilettet, men det kan blive en smerte i røven: Folk, der læser i badeværelset kan være mere tilbøjelige til at udvikle hæmorider.

Det er fordi hæmorider-som er normale vaskulære strukturer, at alle har i deres endetarmen-kan blive udvidet og smertefuldt, når der er et øget pres mod bindevævet, der normalt holde dem på plads, siger Anish Sheth, MD, en gastroenterolog på University Medical center of Princeton i New Jersey.

behandling-af-hæmorider18

Sidder på toilettet i lange perioder af tid stammer, irriterer, og opflammer disse bindevæv, siger Dr. Sheth. Det samme kan ske, hvis du er forstoppet, eller hvis du sidder i samme stilling på et skrivebord eller i en bil.

Nogle mænd kan endda opleve hæmorider, hvis de løfter tunge byrder på gym, siger Dr. Sheth. Du kontrakt samme Mave muskler som du gør, når du pooping, som kan understrege væv omkring din anus.

Gør nogen af disse ting ofte nok, er der en god chance for du kan opleve forstørrede hæmorider. Faktisk vil omkring 75 procent af befolkningen har hæmorider på et tidspunkt i deres liv, ifølge National Institutes of Health.

behandling af hæmorider

Der er to typer af hæmoroider

  • 1. Eksterne hæmorider er placeret under huden omkring din anus, og kan danne en lille, hård bule omkring din Butthole. De kan også forårsage blødninger, smertefulde hævelser og kløe.
  • 2. Interne hæmorider er fundet i din rektum-den laveste del af din tyktarm-og normalt ikke er smertefuld. Men de kan forårsage blødning, der dukker op i din afføring, når du tørre, eller i toilettet efter du poop.

Du chancer for at få hæmorider stige som du bliver ældre, også, siger Dr. Sheth. De bindevæv foring din endetarmen får svagere med alderen, så blodkarrene til at bule mere let, når de er irriteret eller stresset, siger han.

Hvordan man behandler hæmorider?

Den gode nyhed: Hæmorider er ikke svært at behandle.

Din første linje i forsvaret er at prøve en over-the-counter creme, salve eller stikpille, der indeholder steroid hydrocortison. Dette stof hjælper med at reducere inflammation, smerte og kløe.

“Hvis dine symptomer ikke rydde op inden for omkring en uge, lave en aftale med din primære sundhedstjeneste læge,” siger Gina Sam, M.D., direktør for gastrointestinale motilitet Center på Mount Sinai Hospital.

“Du kan bruge en receptpligtig medicin, der indeholder en kombination af hydrocortison og lidokain til bedre kontrol du hævelse og smerte,” siger hun. Læs mere om behandling af hæmorider her.

Relateret: Hvad din Poop siger om dit helbred

Stadig i smerte? Spørg din læge til at henvise dig til en gastroenterolog eller proctologist.

Specialisterne kan behandle alvorlige tilfælde eller nogen komplikationer, såsom en blodprop, vedvarende blødning, eller en prolaps-som er et internt hemorrhoid der springer ud af din anus.

I disse scenarier, kan du nødt til at gennemgå en minimalt invasiv eller kirurgisk indgreb for at skrumpe dine hæmorider.

Sådan Stop hæmorider i at vende tilbage

For at holde dem fra at vende tilbage, tage fat på de underliggende årsager, siger Dr. Sam.

Forstoppelse: Forøg din fiber og vand indtag. Skyd i mindst 25 gram fibre om dagen fra kilder såsom havregryn, svesker, frugt, grøntsager og bønner, siger Dr. Sheth.

Siddende: Hvis du er et skrivebord jockey, stå op og flytte rundt hver 20 minutter for at forhindre en opbygning af tryk i et enkelt område.